Monday 24 August 2009

orientatsioonist, koolist, toidust ja telekast ehk viimatine nädal

18.-22. augustil oli orientatsioon kõigile YFUga Hollandisse tulnud vahetusõpilastele. Nunnud tillukesed tüdrukud Taimaalt, leekivpunaste juustega lõputu energiaga Frietzen Kanadast, 11 sakslast, sealhulgas Lisa, kes mulle Arctic Monkeysid kitarril esitas, segaduses hiinlannad, üksikesindajatega Ida- ning Kesk-Euroopa riigid, Tšiili maffia, temperamentsed argentiinlased, hullumeelsed Gruusia tüdrukud ja paljud-paljud teised, kes laagri rõõmsaks ning meeldejäävaks tegid. Mõnesid rohkem ei näegi, samas teistega on ees veel keeletest, purjetamine ning kevadepoole muudki. Üks Eesti tüdrukutest elab mulle üsna ligidal, aga ma pole sugugi kindel, et temaga väga tihedalt suhtlema hakkan. Pilte ei teinud, võib-olla kunagi näen kellegi teise kaameras olevaid meistriteoseid. (Minu fotokal said akud juba esimesel päeval seitsmenda pildi juures tühjaks. Teisel päeval sain herilaselt nõelata.)

Üritan hästi palju arvutis olla, et Dexteri 2. hooaeg ära laeks. Kuigi vaatame igal pühapäeval "Jam & Jerusalem"i ja üleüldse BBC-sid, mis tolle vähese telekavaatamisvajaduse korvab, mis mind mõnikord teatud kellaaegadel, kui miskit head jälle ekraanil käimas, tabab.
Mis kummaline lause.
Eluke loksub tasapisi paika. Eile käisime esimest korda Hoornis-- tolles väikses sadamalinnas, kus õppimagi hakkan, sest Heerhugowaardi õppeasutused olid kõik juba pilgeni täis. Sõitsime ratastega sinna ja tagasi, mis teeb kokku umbes 24 kilomeetrit... Edaspidiselt sõidan seda iga päev.
Kooliga on nüüd asjad ajatud, täna käisin kohal, valisin profiili, kolmapäeval saan infomeili, milles kirjas, palju õpikuid ostma pean, millal tunnid on ja muud sellist üldist teavet.
Esimene koolipäev oli põhimõtteliselt täna. Põhimõtteliselt. Rahvas tuli eelmise aasta jäänukpahna kappidest ära koristama ning tunniplaane kätte saama. Kõik tüdrukud olid maikade+ plätudega, poisid teksades + triiksärkides.
Üsna karm oli tiksuda nende kõigi kõrval härra G kabineti taga ja klassijuhataja tulekut oodata, hostema saatjaks kaasas. Ma mitte ainult ei olnud võõras, vaid ka silmnähtavalt teistmoodi riides.
(Igatsen mõningaid esemeid, mis maha unustasin.)

Ilm on... ebahollandilikult soe ja kuiv? Korra tuli vihma orientatsiooni ajal, kohalikud naersid ja ütlesid, et tavaliselt ongi nii, et enamik päevi on märjad ja tormised ningheal juhul on üks päev sooja. Tutkit. Samas too üks vihmane päev möödunud neljapäeval oli päris võimas, algas ülikuuma hommikuga ning õhtul lõi lausa nii kõvasti välku, et üks perekonnatuttava tuttavatest sai kanu päästa üritades otsetabamuse ja surma. (Tõmbasin müslit kurku, kui seda kuulsin.)

Mm.. Eile õhtul käisime lähedalelavate perekonnatuttavate juures grillimas. Siinne taimetoitlaste "lihatoodete" valik on hiiglaslik. Toitu on üleüldse palju, inimesed söövad imekspandavalt palju. Küllap siis sõidavad ka rattaga piisavalt, et mitte paksuks minna.

Ostsin ipodile uued kõrvaklapid, jee!

No comments:

Post a Comment