Tuesday 29 June 2010

viimane täispikk hollandinädal

20. juuni varahommikul tuli Kommi viieks päevaks Hollandisse. Etteplaneeritud suurejoonelisest muuseumitekülastamisest ei tulnud aga midagi välja ja selle asemel veetsime pühapäeva kodus ning kõik ülejäänud päevad esmaspäevast neljapäevani niisama Amsterdamis ringi jalutades, vahel harva ka mõnd vaatamisväärsust kiikama sattudes. Lubatud 18 kraadi asemel näitas kraadiklaas püsivalt 25 soojakraadi ringis.
21. juunil tabas mind taas teada-tuntud fotokal-akud-tühjad-needus, aga loodetavasti saan Kommilt hiljem mõned pildid. Mida mäletan, on Febos söömaskäimine ja kanepimuuseum.
22. juuni:Tutvustasin Kommile vana head Waterloopleinmarkti, kust mina sel korral endale kahe euro eest lühikesed püksid ning Kommi kuue euro eest kaks kleiti sai.Jalutasime näpuga kaardil tänavaid taga ajades Albert Cuypmarkti-- turule, kuhu ma juba ammu minna plaaninud olin ja kuhu kohale jõudes taipasin, et see on seesama markt, kus oma esimesel Amsterdamiskäigulgi viibinud olin.Turg läbitud ning kell alles pool viis, Heineken experience vaid paar kvartalit eemal. Suundusimegi Hollandi kõige kuulsamat õlut tutvustavasse muuseumisse, mis eelmisel õhtul külastatud 9-eurosele kanepimuuseumile silmad kõvasti ette tegi. Pilet oli küll 15 eurot, aga näha oli palju huvitavat, alustades Gerard Adriaan Heinekeni hämmastavast sarnasusest Carl Robert Jakobsoniga ning lõpetades 4D-kinoga, kus veepiiskade pritsides näidati õllepruulimiseprotsessi.Tagasitee rongijaama:23. juuni:Kõndisime läbi Amsterdami kesklinna kõige ilusama ja rohelise osa-- Jordaani. Kaardi abil avastasime ühe kanaliäärse majaderea keskelt tillukese kena hofje(eesti keelne vaste oleks vast siseõu):Istusime pooltunnikese kanalikaldal, käisime läbi mitmest second hand poest ning jõudsime siis muuseumikvartalisse.Et Hollandi kunstnikest ja nende töödest mingitki aimu saada, käisime siiski Rijksmuseumis ära, kus ning kõige muu kõrval ka paar Miró tööd ja ajutise näituse saalis eelmise korra tulbid seekord Amsterdami kanalite ajalooga asendatud. Kui kell viis muuseumist välja tulime, oli lähedalasuva Van Goghi muuseumi külastamiseks juba liiga hilja ning sellepärast istusime Rijksmuseumi ette pingile maha ja sõime lehmakomme, enne kui taas rongijaama poole astuma hakkasime, et koju minna.24. juuni:Otsustasime jaanipäeva mitte raisku lasta ja võtsime oma kavva kiiresti kaks suurt vaatamisväärsust: vahakujude muuseumi ja loomaaia.
Madam Tussauds:Taaskord Artis:Õhtul, kui loomaaed külastatud, ühines Amsterdami keskel meiega Isabella, kes nädalavahetuseks külla tuli. Pakkisin õhtul mõned oma asjad, mida enam kindlalt siin vaja ei lähe, Kommi kohvrisse, et mul hiljem vähem kilosid oleks, mida Eestisse tagasi viia.
Kommi sõitis Ursemist minema reede hommikul juba kell pool seitse, siis, kui mina ärkasin, et kooli oma viimast geograafiatesti tegema minna.
Hostema oli Inglismaale tööreisile läinud juba neljapäeva õhtul, hostisa aga lahkus reede hommikul tunnike pärast Kommi Schipholisõitu koertega Taanimaale näitusele. Maja aga tühjaks ei jäänud-- lisaks mulle ja Isabellale jõudis reede pärastlõunal kell neli siia ka Duygu, kes eelnevad kolm päeva Amsterdamis pidutsenud ja nüüd hostvanematega tülis oli. Sõime pitsat ja aiast küpseid kirsse ning maasikaid. Õues oli soe, maja oli tühi, ainuke kohustus oli nõud pärast kasutamist ära pesta.26. juuni:Duygu läks tagasi Alkmaari, meie Isabellaga jäime Ursemi.
27. juuni: Isabella sõitis taas Deventeri, mina jäin hostisa kojusaabumist ootama. Tuli ta alles kaheksa paiku õhtul, vahepeal, kell 1 lõunal, tõi aga Hiina vahetusõpilane Yan mu hostemalt laenatud ratta tagasi. Igavlesin 26-kraadise kuumuse käes, sõin vahepeal juurdeküpsenud maasikaid ja kirsse ning pildistasin.--
Lõpp jõuab aina lähemale, peaksin vist kohvripakkimisproovi ette võtma!

5 comments:

  1. Kauatehtud - kaunikene!!!!!
    Saksast vist blogi ei tule?????

    ReplyDelete
  2. Ei tea, kas sakslastel internettigi on! Aga ma üritan veel täna-homme kirjutada ja siis Saksamaal, kui võimalust on, samuti.

    ReplyDelete
  3. damn, kõlab nagu "welcome to the goodlife" :).

    ReplyDelete
  4. kuule ma pean ka kohvrit varsti pakkima, ja yldse ei viitsi sest ma tean et sellega tuleb raskusi, mull on nii palju asju ju :P

    ReplyDelete
  5. Ära ähvarda,et sa juba tagasi hakkad tulema.

    ReplyDelete