Sunday 2 May 2010

hermitage, deventer ja stuntdag

23.04: kunstiklassiga Amsterdami Hermitage'is. Õpetaja käskis kõigil vähemalt korra Matisse'i "Tantsu" eest läbi käia-- on see ju harukordne juhus, et venelased tolle meistriteose lausa kuueks nädalaks Hollandile annetasid! Venemaa kohta veel niipalju, et mul on mõnikord üsna kurb tunne, et ma vene keelt õppinud pole, sest muidu saaks selle eksootikaga siinmail kõvasti lained lüüa.
Pärast galeriid jooksin/sõitsin kiiruga rongijaama, jõudsin veel viimasel hetkel rongile, käisin kodust läbi, vahetasin riided, sõin ning siis taaskord Amsterdami-- ja seekord sealt veel kaugemalegi, lausa Deventeri välja, kus Taani tüdruk Isabella varakult oma 17ndat sünnipäeva(mis tegelikult alles 22. mail) tähistas.
Reede veetsime vaikselt kolmekesi, laupäevaõhtuks oli meid kokku 12 ning pidu täies hoos, pühapäeva pärastlõuna veetsime kuuekesi Deventeri pargis, kuni kella kolmeni, mil ühiselt rongijaama jalutasime, kust igaüks edasi oma kodu poole suundus.

Säherdune internatsionaalne nädalavahetus. Aina kurvemaks ja reaalsemaks muutub see mõte, et kümne nädala pärast on see suur nali siin Hollandis läbi ja me kõik taas tagasi oma kodumail.
--
28.04: kolmapäeval toimus koolis Stuntdag, mille kõige ligilähedasem vaste on vast Eestis tutipäev. Kõik lõpuklasside õpilased riietavad end tüüpilistesse hollandi-kostüümidesse: talutüdrukuteks, lammasteks, sigadeks, lehmadeks või lihtsalt oranzhi värvi ning jooksevad kilgates ning salaja alkoholi manustades või õlut rüübates mööda kooli ringi.
Pärast viiendat tundi toimus spordiväljakul õpetajate iga-aastane jõukatsumine erinevates alades: kotijooks, heinapallivise, toolimäng, batuudil takistusraja läbimine. Muidugi oli terve kool pealt vaatamas ja kaasa elamas.--
Lõpetuseks taaskord looduseri!
Koduteel:Möödunudaastase põllu jäänukid:

No comments:

Post a Comment