Tuesday 23 March 2010

mitte ainult pilte!

14. märtsil toimus Amsterdamis kauaoodatud kokkusaamine Kesk-Hollandi YFUkatega. Alustasime päeva homomonumendi(mis kujutab endast suurt kivist kolmnurka westerkerki kõrval) juurest.Tugiisikud jagasid meile kätte paberid ülesannetega ja läks käima suur Scavenger Hunt Jordaanis. Ülesanneteleht koosnes 14st küsimusest ja ülesandest, millest enamuse vastamiseks/täitmiseks läks vaja hulganisti kõrvalist abi. Kõndisime ja küsisime kokku vast kaks tundi; aga Jordaan on niivõrd ilus linnaosa, et seal võiks kauemgi ringi jalutada. Alustasime Anne Franki maja juurest ning lõpetasime pannkoogirestoranis, kus täidetud lehed ära andsime ja preemiaks süüa saime.Ametlik programm sai läbi juba kella kolme paiku, aga et päevale mitte liiga kiiret lõppu teha, jäime umbes kümnepealise grupiga veel Amsterdami. Kõigepealt otsisime ja leidsime pubi, kus saaks jalgpalli vaadata[sest Ajax mängis PSV vastu(ja võitis!)], poole mängu pealt liikusime tüdrukute survel järgmisesse baari, kus veetsime paar tundi vesipiipu tehes ning lõpuks, veel enne rongidele minekut käisime läbi päris mitmest kiirtoidurestoranist, kuni igaüks oma maitsele vastava toidu sai. Pärast seda tüüpiline iga-roju-oma-koju. Juanjo Inglismaale.

--
Järgnev nädalake möödus üsna kiiresti. Saime uue eksaminädalaplaani ning 17. märtsil koolist vastu tuult kodu poole sõites tulin geniaalsele ideele-- kuna mul eksamid ainult 26. märtsil ja 1. aprillil, siis võiksin vahepealse koolivaba aja kuidagi kasulikumalt kui lihtsalt kodus istudes veeta ning hakkasin koju jõudes kiiruga igasugu erinevaid ajaviitmisvariante otsima. Õhtuks oli selge-- lähen Saksamaale! Järgmiseks päevaks oli ka kõigi osapooltega-- vanemad, Joel, hostid-- kõik kokku räägitud ning reedel sain ka YFUlt loa.
--

Möödunud laupäeval jalutasime jälle Duyguga mööda Alkmaari ringi. Käisime turul, poodides, astusime läbi paarist kohvikust ning kõrtsist ja jõudsime veel enne kojuminekut piljardit ka mängida. Sain muuseas Duygult üsna palju huvitavat klatši teiste vahetusõpilaste kohta teada ning kuulsin Türgi tüdrukute plaanist maikuus Iirimaale minna. Eks näis, kas see neil õnnestub ja kas ma end kuidagi kaasa suudan kaubelda.

5 comments:

  1. Flaamimaa on tegelikult Põhja-Belgia ja osake Edela-Hollandit. Ülejäänu on ikka Holland!

    ReplyDelete
  2. Ma oleks pettunud, kui ei oleks! Ma lihtsalt ei teadnud arvata, kas flaami keel siirdub ka kohanimedesse või ei... Keel on keel ju? Ja kohanimed on keele osad?

    ReplyDelete
  3. Ei ei ei, seesama käib ka keele kohta! Siin, üleval, on ikka hollandi keel ja flaami keeleks nimetatakse ainult seda hollandi keelt, mida Põhja-Belgias räägitakse :D

    ReplyDelete